boven
linkermenu1linkermenu1
banwijnreis

PRACHTIGE WIJNEXCURSIEREIS NAAR DE MOEZEL MET LAMBERT SMEETS

OP ZONDAG 21 OKTOBER 2012.

Naar aanleiding van het mooie succes van het Ahr-dal wijnreisje, organiseert ondergetekende nu een interessante en gezellige eendaagse wijnreis naar de Moezel.
Het programma is dusdanig samengesteld dat er voor elk wat wils is en voor iedereen geschikt. Omdat deze bedrijfsbezoeken, met redelijke zekerheid, in de oogsttijd vallen, kunnen we de oogstwerkzaamheden en de verwerking van de druiven ter plekke gade slaan.
Dit is zeer bijzonder en een echte buitenkans!
Het spreekt voor zich dat de wijnhuizen welke worden bezocht, een vooraanstaande kwaliteitspositie bezitten en tezamen gevarieerde bezoeken en -proeverijen opleveren.
Speciaal is gezocht naar een restaurant dat een goede en lekkere “authentiek” warme lunch kan brengen in het centrum van Bernkastel.

Het programma ziet er als volgt uit:

08.30u. Vertrek per luxe touringcar (v.a. station Maastricht). In de bus zijn koffie en frisdranken verkrijgbaar. Tijdens de rit zal Lambert een beknopte inleiding houden over recente ontwikkelingen in de Duitse wijnbouw en de Moezel.

11.15u.-13.15u Bezoek aan Weingut Kerpen te Wehlen. Deze familie is reeds 250 jaren werkzaam aan de Moezel met het produceren van wijn. Lid van de “Bernkasteler Ring”. Rondleiding, kelderbezoek (de druivenverwerking is dan Bezig!) en klassieke Riesling-proeverij met oude (zeldzame) soorten! Gelegenheid tot aankoop.

13.30-14.30u. Warme drie-gangen lunch (met 2 drankjes) in een typische en gezellige Duitse Gasthof te Bernkastel

14.30-15.45u. Wandeling door het oude, schilderachtige Bernkastel met haar markante beschilderde vakwerkgevels en langs de Moezel. Speciaal voor de sportievelingen met goede conditie, loopt Lambert de zeer steile helling op van de beroemde “Bernkastler Doctor” wijngaard, om te genieten van het mooie uitzicht. Onderweg toelichting.

16.00-18.00u. Bezoek aan Weingut-Brennerei Bauer te Mlheim. De beide broers Jrg en Thomas zijn lid van de “Bernkasteler Ring” en bezitten mooie “Einzellage”.. Daarnaast distilleren zij “aan huis” De distillaten rijpen op eikenhouten vaten en de fruitlikeuren vijf jaren op glasballons. Verrijkte proeverij van wijnen, distillaten en likeur. Gelegenheid tot aankoop.

20.45u. (ongeveer) Retour aan station Maastricht.

M.b.t. de kleding moet er rekening worden gehouden met (mogelijk) minder goede weersomstandigheden. 

De kosten voor deze dag (bus, twee rondleidingen met verrijkte proeverijen, warme lunch met twee drankjes, organisatie) bedragen slechts € 105,- p.p. all-in (behalve uw drankjes in de bus). Er is niet voorzien in een reisverzekering.

AANMELDING: Door betaling van de deelnamekosten op ING-nr. 7094225, t.n.v. L. Smeets, Louis Loyensstr. 16A, 6221 AK Maastricht, o.v.v. “wijnreis moezel” voor 1 oktober uiterlijk. U ontvangt dan van de organisatie een bevestigingsemail, alsmede een (herinnerings-)uitnodiging voor het vertrek. Wanneer deze excursie geen 25 deelnemers mocht halen, kan zij niet plaatsvinden. U krijgt ten allen tijde een bericht omstreeks 7 oktober. 

Voor verdere informatie of overleg: 06-21938863

U kunt zich vergewissen van de hoge kwaliteit van deze reis m.b.v. onderstaande referenties:
-www.nancytours.nl
-www.bernkasteler-ring.de
-www.weingut-kerpen.de
-www.moezeldal.nl (Bernkastel)
-www.graacher-tor.de
-www.weingut-bauer.de
-www.lambertsmeets.nl